“Absorbed Glass Mat” olarak bilinen ve kelimelerin baş harflerinden ismini alan AGM akülerin Türkçedeki karşılığı ise emdirilmiş cam elyaf olarak geçer. Aslında orduda kullanılmak üzere 1980’li yıllarda üretilmiş olsa da şimdilerde de en çok tercih edilen aküler arasında yer alır.
AGM aküler güvenlik ve performansı yüksek akülerdir. Yapıldığı cam elyaf malzemesi sayesinde akü pilinin dökülmesinin önüne geçilir. Bu da AGM aküler için ayırıcı bir güvenlik niteliği sunar. Dayanıklı ve uzun ömürlü AGM aküler, kullanıcılar için önemli avantajlar sunar.
AGM aküler cam elyaf sayesinde süngerimsi bir yapıya sahiptir. Bu yapı da akünün içindeki asidin emilmesini sağlar. Emilen asit ise kuru bir hale gelir. Çalışma prensibinde bu şekilde ayırıcı bir nitelik ile EFB akülerden de ayrılmış olur.
AGM aküler ile EFB aküler arasındaki bir diğer fark da AGM akülerin Start-Stop teknolojisine sahip olmayan araçlarda da kullanılabiliyor olmasıdır. Fren enerjisi geri kazanım sistemi, yani rejeneratif frenleme sistemine sahip olan araçlarda da kullanılabilen AGM aküler, EFB akülerin ihtiyaç duyduğu alternatör olmadan da akünün şarj edilmesi özelliğine sahiptir. Fren enerjisi geri kazanımı çalışma prensibi fren enerjisinin elektrik enerjisine dönüşmesini sağlar. Elde edilen bu elektrik enerjisi de AGM aküye iletilerek akünün dolmasını sağlar.